lauantai 27. helmikuuta 2016

Sinisiä sävyjä

Tammikuussa

Tammikuun kovien pakkasten aikaan kävin lämmittelemässä Hollannissa. Tutussa paikassa Utrechtissa. Tuohon aikaan taisivat säännöllisesti tuota väliä kulkevat olla vielä lomalla, sen verran tyhjää lentokoneessa oli.

Ja kun koneessa oli tyhjää, kehtasin ottaa kuvia likaisen ikkunan takaa. Oli niin häkellyttävän sinistä, todella hyytävän näköistä.

 


 







Hotelli oli tällä kerralla eri. Lähellä rautatieasemaa ja raitiovaunuja. Mukava moderni huone, jossa olisin viihtynyt pidempääkin.




Hotellihuoneen tuoli. 
Kuva aulasta. 


Aamiainen oli loistava, vaihtoehtoja riitti. Sijainti vallan mainio. Täällä voisi yöpyä toistekin, vaan katsotaan miten käy.

keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Huomioita

arjesta

Meille on tullut valoa. Ja sirkuttavia lintuja ja kissoille kevättä rintaan. Toisissa paikoin on näkyvissä katukivetyksiä niin, että mieli halajaa jo kevyempiin kenkiin. Vaatekaappi kaipaa väriä ja ensi viikolla on maaliskuu. Silmät hakeutuvat kaikkeen keltaiseen.


Sitten sitä miettii vähän jo sisustustakin. Viinikaapista en luovukaan, vaan maalaan sen. Harmaaksi. tumman harmaaksi. Väri se on sekin. Sitten mietin pitäisikö televisiotasoksi vaihtaa valkoinen hyllykkö ikeasta ja roudata se nykyinen tv-taso yläkertaan.

Kyllä tämä nyt keväältä vaikuttaa.

tiistai 23. helmikuuta 2016

Kuinka liike pysäytetään salamalla?

Ja kaikkea muuta kivaa

Valokuvauskurssi jatkuu edelleen. Se on ehkä hauskin valokuvauskurssi näistä kolmesta mihin olen puolen vuoden sisällä osallistunut. Se on myös kurssi, missä olen kokoajan enemmän tai vähemmän kujalla. Aika pimeällä kujalla.


Välillä kuvittelen, että ymmärsin jotain ja seuraavassa hetkessä kuvitelmani romuttuu. Hauskaa tämä silti on, kuvata ja kokeilla, muutaa asetuksia ja kokeilla taas. Sen verran on tullut kokeiltua, että olen ilmeisesti onnistunut saamaan oikeaan käteeni tenniskyynärpään. Eikä ranteessakaan hyvältä tunnu. Kun otan kameran käteeni irtosalaman kanssa ja liikuttelen sitä, tiedän tarkalleen mikä on se liike mistä nämä vaivat ovat saaneet alkunsa. Kurssia on jäljellä kaksi kertaa kaksi ja puoli tuntia, sitten täytyy kuvata taas kevyemmällä kalustolla, tarkoittaen, että irtosalama saa hetkeksi jäädä.

Niin ja kuinka se liike sitten pysäytetään salamalla? Toivottavasti kurssin lopuksi osaan vastata tuohon kysymykseen. Nyt se hoidetaan kokeilemalla ja tuurilla.

Lukuvuorossa: Waters Sarah Parempaa väkeä, Tammi 2015, lainassa ystävältä. 

sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Pullolle baskeri

tuliaisiksi ystävältä

Jos viettää iltaa ystävällä hyvän seuran, ruuan ja juoman merkeissä, niin kai se on ihan normaalia, että saa kotiin tuomiseksi baskerin korkkaamattomalle Eiffel-tornin muotoiselle pullolle?



Minäpäs sain. Kuinka ollakaan puhe kääntyi Eiffel-tornin muotoihin ja jouduin taas tunnustamaan rakkauteni. Ystävä kaivoi tädiltänsä saadun pullon näytille ja sillä pullolla oli baskeri! Minun pullollani ei ollut, vaan nytpä on. Kiitos Taru!

maanantai 15. helmikuuta 2016

Tampereelle

ja takaisin

Minä ajelin eilen Tampereelle ja takaisin. Kaivettuani auton lumen alta, laitoin navigaattorin päälle ja lähdin matkaan. Oikealle, oikealle, oikealle ja 200 kilometriä suoraa matkaa. Siinäpä ne neuvot. Perille pääsin sopivasti ajoissa ja päivä sujui mukavissa merkeissä kiitos Pepin.

Maukasta keittoa nauttiessani taisin miettiä ääneen imuroivani ja peseväni lattian ennen kuin uutta mattoa lattialle mallaisin ja taisin myös saman keittolautasen äärellä todeta, että ehkä sitten vaan laitan sen siihen heti kuitenkin ja unohdan kaiken muun. Niin kävi.


Matto on lattialla ja olen siihen erittäin rakastunut. Niin myös perheen muut jäsenet. Lisää kuvia matosta ja olohuoneesta myöhemmin. Ensin täytyy vähän järkkäillä.

lauantai 6. helmikuuta 2016

Ymmärrys hoi

ho hoi, ho hoi

Jos edellinen valokuvauskurssi ja valkotasapainon ymmärtäminen veivät minut hyviin ja korkeiseen tunnelmiin, olen nyt rysähtänyt alas. Hyvin alas ja hyvin kovaa. Ihan pohjalle. Tuntuu etten enää ymmärrä yhtään mitään, eivätkä kuvat onnistu senkään vertaa kun ennen kursseja. 


Vaan kaipa tämä oli odotettavissa. Toinen kurssikavereistani ainakin on varoitellut, että näin saattaa käydä ja oikeassa oli. Vaan ehkä tästä vielä ponnistetaan ylöspäin, kunhan vaan se ymmärrys löytyisi. Ho hoi, ho hoi.