torstai 31. heinäkuuta 2014

3+6=9

ja viisi teenjuojaa päälle

Toukokuussa sorruin viiteen Tamsin teekuppiin. Sitten tuli vastaan kolme Tamsin kahvikuppia. Vähän aikaa sitten tuli viestiä Paula-ystävältä, hän oli löytänyt kuusi paria kahvikuppeja lisää. Sain ne lahjaksi. 


3 +

6 =
9

+ 5 teenjuojaa päälle

Olen tyytyväinen. Kiitos Paula! 

Sulo-kissa kävi hakemassa Ruska-mummun ja Rauha-tädin terveiset.
Ollaan siis Paulan kanssa nykyään jo sukuakin, kissojen kautta. 


keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Ukkonen

parvekkeelta 

Harrastin eilen luontokuvausta pääosin parvekkeelta ja sisätiloista. Voisi kuvitella, että se olisi vähän tylsää, mutta ei. Oli äärimmäisen kiinnostavaa yrittää kuvata salama ja saada ikuistettua sade. Ei ole helppoa, ei.











Jyrisi, salamoi, oli mustia pilviä, aurinko tuli välillä esiin ja sitten tuli sade. 
Koivutkin satavat taas ja lähettävät poikasiaan maailmalle. 
Niistä on muodostunut pieniä kekoja ympäri pihaa. 

tiistai 29. heinäkuuta 2014

Nam

Kurkkuja, ihania kurkkuja

Sain sunnuntaina ystävältäni Paulalta hänen kasvattamia kurkkuja. Tänään söin niistä yhden. Sitä aina unohtaa kuinka paljon maukkaimmilta itse kasvatetut maistuvat. Vetisyys puuttui. Tilalla oli maku.


Muistan kuinka ensimmäisellä Kreikan matkallani maistoin kurkkuja ja tomaatteja. Maku oli taivaallinen ja tunsin itseni lähes petetyksi, kun olin syönnyt talvisaikaan tänne tuotuja ja täällä kasvatettuja. Vaikka pyrinkin aina ostamaan kotimaisia vihanneksia, kyllä se vaan niin on, ettei meidän aurinkomme riitä Kreikan makuihin. Kotiviljelijät näemmä pääsevät täälläkin.

Sama petetty tunne minulle tuli kun maistoin ensimmäistä kertaa purkkiananaksen jälkeen tuoretta. Säilötyistä en ole tykännyt koskaan, tuoretta söin niin, että c-vitamiini rikkoi suuni. Ihanaa. Ja nyt tuli mieleen Kreikassa saatu feta. Että taidanpa lähteäkin kaivelemaan keittiön kaappeja. Tuli nälkä!

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Pimenevät illat

ja helle

Helle jatkuu ja illat pimenevät. Pidän valosta, pidän pimenevistä illoista ja säänvaihteluista. En voi sanoa olevani minkään vuodenajan ihminen, olen varmasti siis vuodenaikaihminen. Talvi tosin voisi olla lyhyempi.


Hellettä en kestä hyvin, hyvä lämpötila olisi mielestäni max 25 astetta. Ideaali n 22 C. Ja nyt puhutaan plussista.

torstai 24. heinäkuuta 2014

Joulusta asti

Orkidea

Sain ystäviltä joulun jälkeen orkidean. Silloin se kukki komeasti ja yllätyksekseni kukkii edelleen. Hetken jo kuvittelin kukinnan lopahtavan, mutta onneksi olin väärässä. Yllättävää kyllä, tämä kaunotar ei ole saanut talouden kissanpoikaa kiinnostumaan itsestään. Hyvä niin. 



Lukuvuorossa: Hill Reginald: Beulahin kukkulalla, Gummerus, 1988, omasta kirjastosta. 

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Korkeasaari

lähestyy

Suunnittelilla oleva Korkeasaaren reissu lähestyy! 

Sunnuntaina 3. elokuuta olisi tarkoitus lähteä matkaan. Tästä lähtien kirjeenvaihto asiasta tapahtuu sähköpostiste, joten ole ystävällinen ja lähetä viesti minulle Naukulankerho(ät)gmail.com, mikäli olet lähdössä matkaan mukaan. Kokoontumisaika ja -paikka sovitaan sähköpostitse. 

Tiedossa ei ole mitään kummempaa kuin mukavaa yhdessäoloa ja todennäköisesti runsasta valokuvausta! Kukin mieltymystensä mukaan. 


Tervetuloa mukaan! 

maanantai 14. heinäkuuta 2014

Sunnuntaina

Helsingissä

Eilinen oli hieno päivä. Ulkoilua kotipihassa Sulo-kisan kanssa, kissanäyttely, Vallilan siirtolapuutarhan kirpputoritapahtuma, ystävien tapaaminen ja tutustuminen uuteen upeaan siirtolapuutarhapihaan. Suureksi hämmästyksekseni pihasta löytyi myös pieni vesialue, jossa uiskenteli kala.



Kala muuttaa kesäasunnolleen aina joskus touko-kesäkuun vaihteessa. Ilmojen mukaan.

Näimme ystäväni kanssa myös Sulo-kissani Sipi-siskon, joka herkeämättä vartio mökkiään ja tarkkaili vierailijoita.


Muutamassa tunnissa ehtii vaikka mitä ja pienikin poikkeama arkirutiineihin tekee päivästä yhtä juhlaa.

torstai 10. heinäkuuta 2014

Kerran kesässä

turistina Porvoossa

Kerran kesässä leikimme ystäväni kanssa turisteja Porvoossa. Mitä siitä, että olen sieltä kotoisin? Mitä siitä, että ystäväni asuu siellä? Aina voi leikkiä. Nautimme hyvää ruokaa jokirannassa, kolusimme vanhan kaupungin putiikkeja, nautimme kahvit ja mansikkaleivoksen. 







Päivän päätteeksi ajoimme katsomaan Tarua ja Peppiä, saunomaan ja uimaan. Minä heitin monen talven turkkini lämpimään meriveteen. Taru ja Peppi näyttivät mallia. 





Opin, että Peppi pitää Tarua koirana ja haluaisi oman kissan. Taru viettäisi kaikki päivänsä meressä, eikä 15-vuoden ikä vielä tätä ruskea- ja sinisilmäistä kaunotarta paina. 

Loistava päivä! Kiitos ystävälle. 

maanantai 7. heinäkuuta 2014

Kukassa

vihdoin

Pioni kukkii. Normaalisti tämä tapahtuu juhannuksena ja kukkien avautumista seuraa kova rankkasade. Sateita ei ole nyt ollut, mutta eivät ne kukat silti jaksa olla pystyssä tuesta huolimatta. Onneksi niitä voi ihailla myös näin. 






Kukissa on aikamoisia värisävyeroja. Toiset ovat lähes valkoiset ja toiset pinkkejä. Ihana pioni.

Lukuvuorossa: Atkinson Kate, Ihan tavallisena päivänä, Atschi pokkari 2013, omasta kirjastosta.  

sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Kesäpäivä

saaressa

Minulla oli eilen ilo viettää ihanaa kesäpäivää saaressa hyvien ystävien kanssa. Ihana paikka, maukasta ruokaa ja mukavia ihmisiä. Kesä helli meitä. Vihdoin. 

















Kiitos ystäville mukavasta päivästä! 

Lukuvuorossa: Montgomery Lucy M. Anna nuoruusvuodet, WSOY 1947, oma kirja, ollut minulla aina, en tiedä miten on päätynyt minulle, ehkä vanhemmiltani.