maanantai 30. syyskuuta 2013

Ne muut

kuvat

Makuuhuoneen tauluhyllyllä on muutama muukin kuva, ei pelkkää Kristiina Lehtosta. 



Kaksi ensimmäistä ovat Navitrollan töitä (toinen hankittu kirjakerhon kautta ja toinen galleriasta Tallinnasta) ja viimeinen - noh, tarvitseeko tätä selittää.


Nimikirjaimet ovat Mamman ja Helmin. Sen varmasti ainakin Naukulan lukijat arvasivat. 

sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Tauluhyllyt

makuuhuoneessa

Kun sain muutamia vuosia sitten tauluhyllyt makuu- ja olohuoneeseen, kuvittelin vaihtavani kuvia niihin usein. Eihän siinä sitten niin käynyt. Olohuone sai uuden ilmeen muutama viikko sitten ja makuuhuoneessa pyyhin vain pölyt.


En minä näitä Kristiina Lehtosen teoksia voisi minnekään piiloon laittaa! Niin ovat ihania. Kristiina Lehtosen grafiikka iskee kyllä minun makuuni ja lujaa. Muutkin kuin kissa aiheiset. Jostain syystä tähän talouteen on kyllä hankittuna vain kissagrafiikkaa.

Lähikuvat, olkaa hyvät:







lauantai 28. syyskuuta 2013

Suursiivous

makuuhuoneessa

Yksi asia johtaa toiseen. Kummallinen yskä sai minut siivoamaan makuuhuoneen perusteellisesti. Vaatekaapin päällä olevat kenkälaatikotkin pääsivät tuulettumaan. Syystä, sanon minä näin jälkikäteen.


Olisi pitänyt ottaa kuva myös siitä pölynmäärästä, mutten kehdannut. Makuuhuone raikastui ja tänään heräsin pirteänä hyvin nukutun yön jälkeen. Kyllä siivous kannattaa! 

torstai 26. syyskuuta 2013

Takapihalla

kukkii

Näitä tarvitaan lisää! Syksyllä kukkivia siis. 



Muutenkin tuolle takapihalle voisi tehdä jotain. Ainakin sinne olisi hyvä saada pientä kilpailua niille vuohenputkille. Ensi vuonna ehkä. 

PS: Kukan väri ei kyllä ole ihan oikea näissä kuvissa. Luonnossa on enemmän punaiseen kuin siniseen vivahtava. 

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Lintuparvi

Aamulla kahdeksan aikaan

Tänä aamuna kahdeksan aikaan pihalla oli iso lintuparvi. Se kaakatti hetken, pisti marjat poskeensa ja lähti. 


Sen jälkeen on ollut hiljaista. 

maanantai 23. syyskuuta 2013

Sanavahvistuksista

ja mahdollisista roskaposteista

Minulla ei ole blogeissani (tämä ja Naukulan Kerho) sanavahvistusta käytössä. Tästä huolimatta roskapostien määrä on lähes olematon, ehkä yksi roskaposti kuukaudessa ja se päätyy aina roskapostikansioon. Sieltä sen voi näppärästi hävittää kokonaan. Mielestäni bloggerissa roskapostisuodatin on ihan huippuluokkaa. Jostain syystä roskapostikommentit kohdistuvat aina vanhempiin postauksiin, ja jossakin olen sitten käynyt estämässä uudet kommentit juuri siihen juttuun. Erittäin kätevä toiminto tämäkin.

Ajattelin vain kertoa siltä varalta, että tieto kiinnostaisi kanssabloggaajia. Sanavahvistukset ovat nimittäin ahkeran kommentoijan mielestä aika ikäviä.


Löytyykö muita mielipiteitä sanavahvistuksista?

perjantai 20. syyskuuta 2013

Syksy

tuli

Nyt tuntuu syksyltä.  Värit lisääntyvät ja kosteus myös. Paras jalkine ulkoiluun tuntuu olevan kumisaapas. Keltainen piristää. 


Naukulassahan tätä vuoden 2011 huippuostosta on jo esiteltykin, eikä ilo keltaisista kumisaappaista ei ole tuosta vähääkään laantunut.

torstai 19. syyskuuta 2013

Pähkinöitä

pimeyteen

Minä pidän pähkinöistä, maapähkinöistä, manteleista, auringonkukansiemenistä. Syksyisin kun pimeys hiipii, niin minun on pakko syödä pähkinöitä. Tiedän toki niiden sisältämän kalorimäärän, mutta ei voi mitään. Pähkinöitä on saatava. 


Kerran lähikaupassa asioidessani kysyin mistä löydän maapähkinöitä. Kauppias vastasi etteivät ne vielä ole valikoimissa kun lintuja ei tarvitse vielä syöttää. En sitten viitsinyt kertoa, että minä olin se lintu. 

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Muutos olohuoneessa

Uudet (vanhat) taulut

Muutama vuosi sitten minä hermostuin talven loputtomaan mustavalkoisuuteen ja tilasin omista valokuvistani tauluja olohuoneen seinälle. Vihreää oli pakko saada. Ajattelin tauluja tilapäisiksi, mutta siinä ne vaan olivat useiden vuosien ajan. Helmi-kissan kuva ilmestyi keskelle myöhemmin.


Vuonna 2000 kun Helsinki oli Euroopan kulttuuripääkaupunki, hankin näyttelyn yhteydestä kauniit japanilaiset linnut julisteina. Ehkä noin vuonna 2010 laitatin julisteet kapapahville ja jo viime viikolla ne pääsivät koristamaan olohuoneeni seinää.



Julisteiden alareunassa on teksti: Zen master Sesshu and his followers. Japanese art from 15th - 19th century sekä tieto siitä, että nämä ovat ilmeisesti Unkoku Toyon teoksia.

Minä sanoisin, että hiljaa hyvä tulee. Välillä muutoksen voi saada aikaan myös olemassa olevin keinoin. Seuraavaksi voisi sitten lajitella noita sohvapöydällä olevia läjiä. Ehkä.

tiistai 17. syyskuuta 2013

Kylässä

kotona

Pistäydyin vanhemmillani ja tällä kerralla pysähdyin vanhan sillan viereen kuvaamaankin. Sen jälkeen kun olin tehnyt isälleni jalkahoidon, pessyt kaksi ikkunaa ja vaihtanut niihin talviverhot, vaihtanut olohuoneen maton ja nauttinut pullakahvit. 





Kyllä se vaan niin on, että sydän läikähtää joka kerran kun käyn Porvoossa. Epäilen vielä joskus muuttavani sinne takaisin. Kaksi taloakin olisi jo katsottuna valmiiksi. Enää ei sitten tarvitakaan kun se lottovoitto ja omistajien vakuuttaminen siihen, että talo on minun. Ollut jo vuosia. Kumpaan tahansa sitten lottomiljonäärinä päädynkin.

lauantai 14. syyskuuta 2013

Nyt niitä sataa

lehtiä

Tuulenpuuska ropistelee lehtiä maahan kuin sataisi. Muuttolinnut harjoittelevat kuvioitaan äänekkäästi.  


Aamuisin on kostea maa ja sumua. Syksy tekee tuloaan.  

perjantai 13. syyskuuta 2013

Startti

aamuun

Minulla on monitoimilaite, jota en juurikaan käytä. Se on iso ja siinä on miljoona osaa. Liian monimutkaista ja liian paljon säätöjä. Mieleni on tehnyt jo pidempään pienempää tehosekoitinta, jolla voisin tehdä itselleni aamujuomaa. Saksalaisesta löysin juuri sopivan, pienen, erittäin edulliseen hintaan (oli alle 15 euroa). Nyt olen surruttanut itselleni aamujuoman jo useana aamuna.

Suosikikseni on muodostunut banaani-puolukka-piimä yhdistelmä.



Pitää nälkää ja maistuu hyvältä. Banaanin makeus ja puolukan happamuus toimivat hyvin yhdessä.

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Parvekkeelle

valoja

Varustelu pimeää vastaan on nyt alkanut ja parveke on saanut siitä osansa. Viime talvena ostin alennusmyynneistä tuon valkoisen kehikon ja olin aivan varma, että kyllä sille vielä käyttöä tulisi.



Kiepautin sen ympärille sisustusvalot. Paremmalta tuo viritys näyttää luonnossa kuin kuvissa, ja tuo hieman lisää tilaa kun maisema on iltasella muuten niin pimeä.

tiistai 10. syyskuuta 2013

Pimeät illat

ja värikkäät päivät

Nyt pimenee ja vauhdilla. Viimeisen viikon aikana minäkin olen huomannut eron selvästi. Puutkin ovat jo alkaneet värittäytyä syksyyn, vaikka värikkäin aika onkin vielä edessä.


Tänään sytytin ensimmäisen kerran kynttilät ulkolyhtyihin ja valon parvekkeelle. Huomenna virittelen lisää, sanoivat naapurit mitä hyvänsä.

lauantai 7. syyskuuta 2013

Valmisteluja

syksyyn

Keväällä pesin aitaa ja ulkoseiniä, lyhdytkin saivat siitä osansa. 


Ei niistä näköjään ensimmäisellä pesukerralla ihan puhtaita tullut, joten ei auta kuin pestä uudelleen. Isompi lyhty on myös ruosteensyömä, mutta eiköhän sillä vielä yksi talvi mennä.


torstai 5. syyskuuta 2013

Sadonkorjuu

Perunoita

Äitini kasvattaa perunoita isossa sinisessä kassissa. Olivat säästäneet minullekin kolme siemenperunaa. Siikliä. Vanhempieni suosikkia. Aikani siemenperunoita katsellessani törkkäsin ne sitten ulkoruukkuihin. Varret olivat jo aivan kulahtaneet, joten päätin tänään ryhtyä sadonkorjuuseen. Skeptisenä tosin. Käsittämätöntä on se, että pienissäkin ulkoruukuissa minulle tuli satoa. 


Ei näistä nyt ihan soppaa keitetä, mutta enemmän tuli kuin odotin. En nimittäin odottanut mitään ja väärässä olin. 

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Kirpputorilla

Kirja

Edellisellä kirpputorikierroksella mukaan tarttui muutakin kuin ne norjalaista alkuperää olevat koriste-esineet. Löysin kirjan. Pakkohan se oli mukaan napata, vaikka kirjoja on tässä talodessa enemmän kuin niitä ehtii lukemaan.

Kirjaan on koottu kolme teosta: Cat stories, More cat stories sekä True cat stories. Oli varmasti hintansa arvoinen. Maksoin tästä 1,80 euroa.

tiistai 3. syyskuuta 2013

Ei myyty

apteekissa

Kun opiskelin, hankin itselleni tuloja Alkon myyjänä. Ainakin silloin 80-luvun lopussa oli tiukat säännöt siitä, kenelle sai myydä ja kenelle ei. Päihtyneille ei, eikä jos uskoi ostavan alaikäisille ja niin edelleen. Minulle on siis aika tuttua se, ettei tuotteita voinut myydä. Tänään minulle kävi samoin - apteekissa tosin.

Leikkasin sormen kynteni lyhyeksi perjantaina. Vasemman käden nimettömän kohdalla pienet terävät kynsisakset vähän lipesivät ja osuivat ihan kynnen reunaan, kynsinauhaan. Se sitten tulehtui. Sormenpäätä on tykyttänyt jo useita päiviä ja olen sitä liottanut suolavedessä ja tarjoillut antiseptistä liuostakin. Ei auttanut. Tänä aamuna sormenpääni oli muuttunut vihertäväksi. Ei ehkä tarvitse kertoa miksi. Päätin siis lähteä apteekkiin hakemaan parempia salvoja ja farmaseutti sormeani katsottuaan sanoi, ettei heidän kannata minulle mitään myydä vaan minun on mentävä lääkäriin.

Sormenpääni puhkaistiin terveyskeskuksessa ja kaikki ylimääräinen töhnä poistettiin. Arvata saa sattuiko. Nyt tiedossa kymmenen päivän antibioottikuuri. Ja minä kun vain leikkasin kynsiäni. Höh.

maanantai 2. syyskuuta 2013

Ehdinpäs!

Viime tipassa

Olin lauantaina tuulettumassa ihmisten ilmoilla Helsingissä. Kävin näyttelyssä Hakasalmen huvilassa. Koko kesän olen miettynyt meneväni ja näyttelyn toiseksi viimeisenä päivänä ehdin.  



Pyörin Narinkkatorin käsityötapahtumassa, tapasin ystävän ja kävimme lasillisella  Ravintola Loisteen terassillakin. Taisi olla niitä viimeisiä kelejä tuohon touhuun.


Syksy tekee tuloaan, ei sille mitään voin.