perjantai 30. marraskuuta 2012

Loistavaa 516!

Loistavaa, upeaa, hienoa!

Päätin tulla töistä yhden bussin taktiikalla, Sörnäisistä Martinlaaksoon. Martinlaaksosta tosin on vielä hieman käveltävää kotiin, mutta kahden kulkuneuvon taktiikka ei tuntunut tänään hyvältä.

Hyppäsin Sörnäisissä bussiin numero 516 ja matka kotiin alkoi. Mäkelänkatu oli tosi tukkoinen ja mielessäni mietin etten varmasti ole kotona seuraavaan kahteen kolmeen tuntiin. Takkuisan alun jälkeen syy liikenteen puuroutumiseen selvisi. Autoilija oli yrittänyt kääntyä pois Mäkelänkadulta ja jäänyt jumiin risteykseen niin, että auton perä tukki kaistan. Bussikuskini pysäytti bussin, avasi etuoven ja huusi: "Meepäs sisään vähän antamaan kaasua, niin me tullaan työntämään sut pois." Sitten bussikuski kääntyi meihin matkustajiin päin ja kysyi: "Ketkäs tulevat auttamaan?" Kolme miestä nousi ja lähti ripeästi hommiin. Koko episodiin kului varmasti alle kaksi minuuttia. Sen jälkeen liikenne lähtikin sujumaan ja olin Martinlaakson asemalla noin tuntia lähdön jälkeen. Minun oli pakko päästä ulos etuovesta, sillä halusin kiittää kuljettajaa. Kiitin häntä loistavasta toiminnasta ja loistavasta suorituksesta. Kuljettaja ilostui selkeästi ja vastasi: "No kiitos vaan, ja hyvää viikonloppua. Sinusta ehkä tuntuu siltä mutta tällä pysäkillä olijoista ehkä ei. Mun on nyt saatava kuppi kahvia ja pitää viiden minuutin tauko!"

Kotimatka antoi paljon ajattelemisen aihetta. Kaikkeen on syynsä, hermonsa menettäminen ei auta tai korjaa asiaa, tarvitaan toimenpiteitä. Positiivinen palaute ilahduttaa aina kun se tulee oikeaan aikaan oikeasta asiasta, näkökulmia on monia ja niin edelleen.





torstai 29. marraskuuta 2012

Tontun jälkiä

Näkyy jo

Nyt ollaan jo niin pitkällä vuoden kulussa, että tontun jälkiä saattaa nähdä kotinurkilla.


Joku voi sekoittaa jäljet kotileijonan jälkiin, mutta täällä uskotaan vakaasti tonttujen olemassaoloon. Se on se joulun taika joka sen tekee.

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Joulutunnelmahaaste

Kiitos Saaripalstalle!

Minäpä sain Saaripalstalta joulutunnelmahaasteen ja olen siitä varsin iloinen!

Ensimmäiseksi tunnustukseksi voin sanoa, että olen jouluihminen. Tämä siksi, että pidän kotini puunauksesta/tuunauksesta ja kaikenmaailman hörhöjen laittamisesta esille. Pidän kyllä sitten siitäkin kun koti on näistä krumeluureista riisuttu. Toisekseen pidän ihan kamalan paljon lahjojen ostamisesta/hankkimisesta ystäville ja perheelle. Kun liikuskelen maailmalla tai kaupoissa vuoden toisella puoliskolla saatan jopa aloittaa joululahjahankinnat tuolloin. Olenpa joskus tainnut ostaa joululahjoja jo tammikuun alennusmyynneistäkin. Yleensä lahjoista ei siis tule stressiä ja yleensä onnistun myös jonkun iloisesti yllättämään. Tai sitten ystäväpiiriini kuuluu hyviä näyttelijöitä - ei täysin poissuljettu vaihtoehto sekään! Sitten minä pidän joulun kiireettömyydestä, pitkistä pimeistä päivistä jolloin voi vain olla kotona (tai vanhempieni kotona) villasukissa, lukea kirjoja ja käydä yölläkin syömässä kinkkua. Yleensä meillä onkin ollut treffit kylmiössä isäni kanssa. Riisipuuro ja joulutortut kuuluvat suosikkeihini. Niin myös joulusauna.



Sitten niihin kysymyksiin:

1) Lempijoulukukka:Valkoinen tai vaaleanpunainen joulutähti! Sellainen iso. Ehdottomasti.
2) Joululaulu, joka virittää joulutunnelmaan: No tämäpä olikin sitten vaikea kysymys vastata! Ei ole yhtä yksittäistä, mutta Boney M:n joululevyn kuuntelen varmasti joka vuosi.
3) Tätä jouluvalmistelua en ole koskaan jättänyt tekemättä: En ole koskaan ollut ostamatta lahjoja perheelleni.
4) Jouluntuoksu: Hyasintti, joulukuusi, sauna ja vihta, pipari.

Ja sitten en kyllä tiedä pitääkö tässä vielä jokin joulupaljastus tehdä vai ei, mutta tämä keski-ikäinen sinkkumamma tykkää olla jouluna myös yksin kotona!

Mukaan haasteeseen saisi nyt tulla Pirkko! Olepa hyvä.

tiistai 27. marraskuuta 2012

Säilytyksestä

käyttöön

Yksi jouluvalosarjani on varsin hankala säilyttää - siksipä pidän sitä kesät talvet viinihyllyni päällä. Sinne se sopii mainiosti muiden tavaroiden sekaan. Tänä syksynä en sitten viitsinytkään nostaa sitä sieltä alas, toimii hyvin noinkin.

Tämä kuva otettu salamalla. 
 Tämä kuva sekunttia myöhemmin ilman salamaa.
Pimeä vuodenaika vaan tarjoaa tosi haasteita valokuvaamiseen. Salama on niin tyly ja ilmankaan ei oikein onnistu kun käsi kuitenkin sen verran heilahtaa. Muuten hämärässä tunnelmointi on oikein mukavaa.

maanantai 26. marraskuuta 2012

Herkuttelua

Pizzaa

Pizzataikinan teko on kyllä helppoa, tiedän, mutta siitä huolimatta olen kovasti viehättynyt tällaiseen "valmistaikinaankin". Ihan itse siitä saa taikikinan pyöritellä, mutta jostain syystä siitä tulee varsin maukasta. Varsinkin kun laittaa mukaan vielä pari ruokalusikallista öljyä, siis sen verran, että saa taikinan helposti irti käsistään.


 
Valitettavasti pizza meni viikonloppuna kokonaan. Maistuisi kyllä vieläkin! (Tuo epämääräinen valkoinen pallura on siis mozzarellaa) 

sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Aamiainen

Viikonlopun luksusta

Kesällä ystäväni tarjosi minulle avokado-tomaattisalaattia. Jostain syystä en tätä klassikkomakuyhdistelmää ollut koskaan ennen kokeillut. Avokadoihin suhtauduin hieman varauksella (kuten myös banaaneihin ja isoihin tomaatteihin!), sillä niitä myydään yleensä raakoina kaupoissa ja ne täytyisi malttaa pitää pöydällä kypsymässä ennen syömistä. Nyt maltoin ja makuyhdistelmä oli mielestäni täydellinen, avokado, tomaatti (myöskin kypsä) ja ruisleipä.

Suosittelen! Tämä sopi ainakin minun makunystyröilleni täydellisesti.

lauantai 24. marraskuuta 2012

Kaide

ja lisää valoja

Monena vuonna olen miettinyt valojen kieputtamista kaiteen ympärille ja jo tänä vuonna sen toteutin! Vaikka itse valosarja ei mikaan kaunistus olekaan, antaa se ihanaa tunnelmallista valoa portaikkoon ja myös yläaulaan. Olen varsin tyytyväinen, että tuon valosarjan tuohon kieputin. Se on kiva!

Kuva ei nyt ole mikään erikoinen, mutta antaa varmasti pientä vihiä silti.
Tänään viritetään lisää pikkuvaloja ikkunoihin.
 


perjantai 23. marraskuuta 2012

Palloja

parvekkeella

Pikku hiljaa täällä virittäydytään joulutunnelmaan. Kaksi palloa on jo muuttanut parvekkeelle. Vaikka nämä joulupalloiksi onkin nimetty, voisi niitä pitää minun mielestäni parvekkeella vaikka ympäri vuoden.



Sarjasta puuttuisi vielä punainen, mutta enpä taida sitä tarvita. Nuo ovat enemmän sellaisia ympäri vuoden palloja.

tiistai 20. marraskuuta 2012

Ikuinen kaupunki

Hieman kuvia Roomasta

Lentoyhtiö: Norwegian. Hotelli: Design hotelli Isa. Seurana: kaksi ystävää. Tunnelma: Aurinkoinen, kesäinen ja iloinen.






 


Kiitos ystävät nauruterapiasta ja kävelystä kipeytyneistä jaloista!
 
Ensimmäisen kerran olen käynyt Roomassa 90-luvulla ennen digikamera-aikaa, silloin kuvia tuli noin kolme rullallista ja se oli mielestäni paljon. Nyt niitä tuli noin 800. Aika paljon.

maanantai 19. marraskuuta 2012

Kotiinpaluu

Roomasta

Viikonlopun vietin Roomassa ystävien kera. Ihana kaupunki. Ihanat Ystävät.


Tällaiseksi kotikissaksi marraskuuhun on mahtunut ihan tarpeeksi matkustelua. Kaksi matkaa saman kuun aikana on enemmän kuin tarpeeksi. Kunhan saan kuvia koneelle ja kissan kotiin, on aika tehkä kuvakooste ikuisesta kaupungista.

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Torkkupeitto

Indiskasta

Kun tulee syksy, minä kaipaan syksyisiä värejä. Tässä torkkupeitossa niitä löytyy! Sen alle on mukava käpertyä lukemaan hyvää kirjaa, ja ottaa pienet päikkärit. Kokeiltu on.



Vaikka torkkupeittoja tästä taloudesta pari löytyy jo ennestään, tätä samettista kaunotarta ei voinut jättää kauppaan.

lauantai 17. marraskuuta 2012

Lisää valoja

ja perhosia

Nämä valot koristavat makuuhuoneen kaappia kesät talvet. Väri on sinertävän valokoinen, kun sen piti olla pehmeän valkoinen. Näin siis ostohetkellä muutama vuosi sitten luulin. Valot ovat CityMarketista. Pieni perhospilvi pääsi mukaan vasta nyt syksyllä. Lintuhäkki pelastettiin ulkoa syksyn tullen.


Perhoset ovat kyllä kovin kesäiset näin joulun alla, mutta kyllä se kesäkin on aina mielessä!

perjantai 16. marraskuuta 2012

Vitsikäs istutus

Vanhemmiltani

Vanhempani rakensivat omakotitalonsa Porvoon Pappilanpellolle 70-luvun lopussa. Joskus sen jälkeen isuttivat myös Tuijia naapureiden rajalle hieman näköestettä antamaan. Nyt sille suunnalle haluttiin istuttaa vielä yksi.



Noinkohan koskaan ottaa kavereitaan kiinni? Hauskalta tuo ainakin näyttää.

torstai 15. marraskuuta 2012

Mä ja mun veli

Ennen vuotta 1974

Että minä sitten tykkään skanneristani. Vanhoja valokuvia voi hyvin saattaa "digiaikaan" ja vaikka tännekin. Kuvassa minä ja veljeni kun asuimme mummun yläkerrassa, ennen kuin rakensimme viereiselle tontille. Tai siis vanhempamme rakensivat. Me taisimme olla vain tiellä.

 
Yksi ihan lemppari kuvia tuo ja kun kuvaa katsoo saan nenääni kaminan hajun.
Äiti tykkäsi näköjään jo silloin noista Anopin kielistä, missä ei ole keltaisia reunoja lehdissä.
Sellaisia metsästettiin pari vuotta sitten uudelleen.
 

keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Vuosi sitten

Berliinistä

Vuosi sitten olin Berliinissä ystävieni kanssa ja hankin sieltä kauniin valko-harmaan tähden. Nyt auttaisi kovin, jos joku kertoisi mihin sen piilotin?! Olen etsinyt sitä kissojen ja koirien, anteeksi, vain kissan kanssa, eikä löydy mistään. Se on todennäköisesti siellä paikassa mistä sen varmasti löytäisin. Kun nyt vain muistaisin sen!


Eipä auta kuin jatkaa etsintöjä. Kun vain keksisi mistä!

tiistai 13. marraskuuta 2012

Tapahtui tänään

 

Bussia odotellessa

Odotin bussia varsin vilkkaalla pysäkillä, missä busseja pysähtyy varmasti enemmän kuin olisi hyväksi. Yleensä ihmiset säntäilevät ja ryntäilevät ehtiäkseen omaansa. Tänään äiti kahden lapsensa ja ystävättärensä kanssa yritti myös päästä omaansa. Toinen lapsi autettiin ensin keskiovesta sisään, sitten toinen rattaissa. Kun rattaat olivat sisäpuolella, äidin kädet ovien välissä ja loput äidistä sekä ystävätär ovien ulkopuolella, kuski napsautti keskiovet napakasti kiinni. Äiti yritti riuhtoa ja huutaa, siinä sutinassa ja melussa se oli varsin turhaa touhua. Onneksi ainakin yksi bussissa olleista matkustajista reagoi ja avasi suunsa, ovet avattiin uudelleen. Tilanne oli pelottava ja siinä olisi voinut käydä todella huonosti. Useammallakin tavalla. Itse en voinut tehdä mitään, sillä olin bussin etuovesta noin kahden bussinmitan takana.

Tässä kävi hyvin,  toisinkin olisi voinut käydä. Aiheuttiko tapahtuman vilinä vai vilske, vai turvallisuuden kustannuksella liian tiukoille viedyt aikataulut?

***************************************************************************

Iloisiakin asioita on tapahtunut, olemme saaneet Kirsikalta Pömpsälästä tunnustuksen! Kiitos Kirsikka!
 
1.Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja joka antoi haasteen sinulle.
2.Valitse viisi ( 5 ) blogia (joissa alle 200 lukijaa) ja kerro heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
3.Toivon,että annat eteenpäin viidelle seuraavalle suosikki-blogillesi tämän.
 
Täältä suosikkiblogitunnustus lähtisi seuraavalle:
 
 
Syy miksi ei nyt voinut lähettää useammille on primitiivinen - eli nälkä.   

 

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Paljon puuhaa

Ja mitä teen minä?

Tälle sunnuntaille on kertynyt paljon puuhaa, ja mitä teen minä? Kynttilöiden valossa (onkin tosi pimeä päivä!) kirjoittelen joulukortteja. Tämä lievittää stressiä tulevasta ja menneestä, vaikkei nyt suoranaisesti tekemättömiä töitä tehdyksi muuta.

Sellaistakin pohdiskelen, että voinko laittaa joulukortteja menemään sellaisiin osoitteisiin, jotka olen saanut Naukulan eri arvonnoista. Pahastuisiko joku? Mielipiteitänne otetaan vastaan mielellään!

lauantai 10. marraskuuta 2012

Ihana yllätys

Työkaverilta Meksikosta

Yhdellä edellisellä työmatkallani juttelin meksikolaisen työkaverini kanssa blogeista. Kävi ilmi, että hänen vaimollansa on myös blogi. Kävi myös selville, että hän on oikea taiteilija. Ihastuin hänen töihinsä kovasti ja kun nyt kerroin tästä työkaverilleni, sain ihanan yllätyksen! Kirjan, johon vaimo oli tehnyt kuvituksen ja kirjoittanut tarinan. Se oli kansantarina Nicaraguasta ja siinä esiintyy pappi, joka menetti päänsä ja vaeltelee nyt etsien kirkkoaan.



Muchas gracias!
 
(Vaikken espanjaa osaakaan,
päätin myös linkittää työkaverini vaimon blogin tuhon lukemieni listalle)

perjantai 9. marraskuuta 2012

Kotona taas

ja hyvä olo vaivaa

Palasin eilen illalla vajaan viikon mittaiselta työmatkalta, tänään lähdin heti seitsemän jälkeen töihin ja sieltä suoraan vanhemmilleni Porvooseen arvolastia hakemaan.

Tänään ei sitten millään malttaisi mennä nukkumaan. Televisio on sammutettu aikaa sitten. Nyt radio soittaa Nostalgiaa ja äsken siltä tuli Elvistä. Kissa makoili radion lähistöllä ja nautti kuulemastaan. Sen näki kaikesta. Korvista ja viiksistä.

Jos joku joskus tarvitsee ihanan hotellin Killarneystä, Irlannista, voin suositella tätä Park Hotellia. Oli ihastuttava, samalta vaikutti hiljainen kyläkin. Kesällä kuulemma turisteja on paljon, nyt ei ihmisiä juurikaan näkynyt. Ainakaan sillä 5 minutin matkalla pubi-illalliselle. Huoneessa olisi voinut viettää enemmänkin aikaa, kylpyammekin jäi testaamatta, mutta työt kutsuivat.

Huomenna sitten pyykätään ja rapsutetaan kissaa. Ehkä pitäisi myös mennä kiuaskauppaan, kun sauna ei enää lämpiä.





torstai 8. marraskuuta 2012

Seinällä

Liskoja

Näin joskus jossain (tosi hyvä muisti minulla!) sisustuksen, jossa oli laitettu puisia liskoja seinälle kiipeilemään. Minä toteutuin sen, ja päätin ostaa puisia liskoja kun niitä jossain näkisin. Innostus loppui kuitenkin kahteen. Ehkä niitä nyt voisi muutaman lisää hankkia jos jossain niitä näkisi. Ei tuo yhtään hullummalta näytä.



Pölyjä niistä voisi kyllä useammin pyyhkiä, ja kliiviankin voisi viedä vaikka suihkuun.
Saattaisi siitä pitää.

tiistai 6. marraskuuta 2012

Kaikenlaista

Purkissa

Kaikenlaista sitä ihminen itsellensä hankkii ja kaikenlaisia asioita sitä samaan purkkiin mahtuukin. Sulassa sovussa lasipurkissa keittiön tasolla asustelevat strutsinsulkainen pölyhuisku sekä Nalle Puh -pilli. Se on hankittu joskus, ehkä noin 15 vuotta sitten, Liverpoolista. Muistaakseni. Nalle Puhiin ei vain kyllästy koskaan.

Pilliä ei koskaan ole käytetty, mutta Nalle Puhia keinutetaan kyllä muuten säännöllisesti.

maanantai 5. marraskuuta 2012

Kerran elämässä

Tavernier, Rosalie
Kerran elämässä, kokemisen arvoisia hetkiä (Kirjapaja)

Kirjamessuilta tulee aina hankittua vaikka mitä ihanaa, usein myös jonkinsorttisia elämänohjeita. Niin tälläkin kerralla. Silloin kun ei ihmisellä ole mitään tekemistä, voisi ryhtyä toteuttamaan näitä:

"Kerran elämässä
tulisi tervehtiä nokikolaria.
Se tuottaa onnea!

Kerran elämässä
tulisi nukkua ulkona -
nukahtaa tähtien tuikkeeseen
ja tuntea maapallon pyörivän.

Kerran elämässä
tulisi kulkea joenvartta,
kunnes on ajatellut ajatuksensa
loppuun.

Kerran elämässä
tulisi antaa sellainen lahja,
jonka miuluummin olisi pitänyt itse."

ps. valokuvalla ei nyt sitten ole minkäänlaista tekemistä tämän jutun kanssa, paitsi että teeaika lähestyy!

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Sumua

ja sadetta

Kuinka minusta tuntuukaan, että pyhäinpäivänä on aina tällainen sää? Sumuinen, sateinen ja harmaa.


Eilinen sumu oli todella sakea ja sitä on ilmassa vieläkin. Vantaankoskellakin oli aamutuimaan varsin aavemainen tunnelma. Kylmää, tihkuista ja sumuista. Mutta silti aika rauhoittavaa.

Mukavaa sunnuntaita ja tulevaa viikkoa kaikille!

lauantai 3. marraskuuta 2012

Lisää valoja

aina vaan valoja

Siihen nähden, että viihdyn hyvin hämärässä, kirjoitan paljon valoista. Pieniä tunnelmallisia valoja on ympäri asuntoa ja sen ulkopuolella. Keittiön taulun ympärille kiedottu valosarja löytyi jo kesällä Porvoon reissultani. Se on kiva, mutta tuon mustan kissan taulun voisi kyllä jo ehkä jossain kohdin vaihtaa toiseeen. Tai ainakin laittaa sen tauolle. Minulla on ollut taulu jo  teini-iästä lähtien. Ensin keyhystämättömänä ja sitten kehyksissä.


 
Tänään saa muistella pois menneitä rakkaita oikein luvan kanssa.
Nautitaan myös niistä läsnäolevista. Joohan?

perjantai 2. marraskuuta 2012

Kaunis bloggaaja itkuisin silmin


 

Kiitos Pirkko!

Minä sain Muistikirjaani tunnustuksen!


Otan tämän vastaan iloissani ja vastaan heti tunnustukseen.
Tässä pitää kertoa itsestään seitsemän asiaa, joten tässä ne tulevat:

Olen suunnaton Downton Abbey fani (1) ja itken lähes jokaisessa jaksossa (2). Niin myös tänään. Ensi viikon tiistaina alkaa uusi tuotantojakso ja minä olen työmatkalla (3). Se harmittaa. Toivottavasti saan nauhoittavan digiboksini tallentamaan tuon jakson, vaikka digiboksini nykyään vähän temppuileekin. Jos en saa, niin sitten täytyy miettiä miten sen näkisin.

En osaa nimetä lempielokuvaani (4), enkä lempikirjaani (5), eli on se sitten hyvä, että lempitv-sarja on löytynyt.

Mielestäni minulla on hyvä mielikuvitus (6), mutta näiden seitsemän satunnaisen asian keksimiseen on tänään kulunut aikaa. Jos siis vaikka sen kertoisin, että olen horoskooppimerkiltäni härkä (7).

Ja sitten nimetä blogeja, jolle tämän haluaa lähettää eteenpäin. Ne tulevat tässä:

Autuas Olo
Mintun Helminauha

Mukavaa viikonloppua kaikille!

torstai 1. marraskuuta 2012

Silmä tottuu

nopeasti

Selailin vanhoja kuviani ja silmään osui kuva Naukulan Helmistä olohuoneen ruokapöydällä. Kuinka alastomalta se seinä näyttääkään valkoisena.




Olen tosi tyytyväinen, että valitsin juuri tuon tapetin. Tiedän, että olen sanonut sen ennenkin, mutta siitä huolimatta sanon sen nyt uudelleen. Rakastun siihen päivä päivältä enemmän ja enemmän.  Jossain kohdin mietin, onko se liian tumma kun muutenkin on niin pimeää, mutta ei se ole. Illan hämyssä se vain paranee entisestään!